Nederlands Engels Duits Zweeds Zweeds Zweeds
Watersport
Compleet assortiment van producten voor nieuwbouw, reparatie en onderhoud van pleziervaartuigen.
Composieten
Compleet assortiment van pigmentpasta's, gelcoats, topcoats, verlijmingsmaterialen en coatingsystemen voor de composiet verwerkende industrie.
Betonindustrie
Compleet assortiment van hoogwaardige verlijmingsmaterialen, plamuren en lakken ter bescherming van prefabbeton mallen.
Kunststofvloeren
Gespecialiseerde pigmentpasta systemen voor het inkleuren van diverse materialen in kunststofvloeren industrie.
30 September 2019
Elegant gebogen kolommen voor treinstation Stuttgart s21

De voeten voor de tot 13 meter hoge opengewerkte kelken zijn gemaakt door Züblin Timber. De individuele bekistingselementen voor de driedimensionale en elegant gebogen kolommen zijn gemaakt van massieve houtconstructies die met behulp van een speciale CNC-robot exact op maat gefreesd zijn. Het speciale witte beton is later in deze uitgebreide bekistingsconstructie gegoten. De uitdagingen: meervoudig gebruik van de mallen, geen zichtbare voegen en een niet-poreus betonnen oppervlakken. Dit is gelukt!

De voegen tussen de maldelen zijn gevuld met Variopox epoxy plamuur. De bescherming van het oppervlak is uitgevoerd met een speciale epoxyhars, in combinatie met glasvezelmatten, die als enige hars in de testen kond overtuigen. De vormen zijn verzegeld met onze speciale mallenlakken Tweecolor en Tweecolux. Deze combinatie resulteert in een zeer glad en resistent oppervlak. De bekistingelementen zijn hierdoor voor meervoudig gebruik geschikt, in dit geval voor minimaal 20 lossingen. De ontwikkeling van het totale hars, plamuur en coatingsysteem is uitgevoerd door NautiCare GmbH in samenwerking met de IJssel Coatings BV op basis van de projectvereisten.